Gyakori kérdések a Tökmagolajról

Miért jó természetes növényi olajokat fogyasztani?

Egészségünk nagyban függ életmódvezetési (mozgás, káros szenvedélyek stb.) -, illetve táplálkozási szokásainktól. A bejuttatott tápanyagokkal erősíthető, ellenállóbbá tehető szervezetünk.
A hidegen sajtolt növényi olajok jellegzetesen nagy arányban tartalmaznak értékes telítetlen zsírsavakat, vitaminokat, ásványokat és nyomelemeket, antioxidáns hatású összetevőket.

Miért válasszuk a hidegen sajtolt növényi olajokat?

A növényi magvakból (tökmag, szőlőmag, lenmag) hidegen sajtolással előállított olajok közel maximálisan tartalmazzák a magvak és olajos tartalmuk jellegzetességeit. A gyártási előállítás során adalékanyagokat, vegyszereket nem alkalmaznak, 100-os, természetes olajokat készítenek. A hidegen sajtolás során a hőkezelési módszerekhez képest kevesebb mennyiségű, de magasabb minőségű olaj állítható elő.
A hidegen sajtolt olajok természetes forrásai koncentrált tápanyagoknak, külsőleg- és belsőleg egyaránt jótékony hatással bírnak a szervezet általános egészségére nézve.

Általánosan mihez fogyasszuk a hidegen sajtolt növényi olajokat?

Önmagukban napi 2-3 evőkanállal, vagy mártásokhoz, krémekhez, salátákhoz hozzáadva fogyaszthatóak. Hidegkonyhai ételekhez adva sajátos ínyencségek.
A hasonlóan magas minőségű olajok egymással párhuzamosan is használhatóak.
Az olajos jelleg ellenére főzéshez, sütéshez az ilyen típusú olajok nem ajánlottak, már csak azért sem, mivel értékes összetevőik, mint pl. a zsírsavak hő hatására felbomolhatnak.

Milyen jótékony hatásai vannak a hidegen sajtolt tökmagolajnak?

Hidegen sajtolt tökmagolajjal húgyúti problémák, prosztatapanaszok természetes módon kezelhetőek. Jót tesz az emésztőrendszernek, nem kárposítja a bélnyálkahártyát. Támogatja a szív- és érrendszer egészségét, továbbá természetes gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Külsőleg alkalmazható bőrápolásra, valamint a haj szépségének a megőrzésére.

Összegyűjtöttük Önnek a tökmagolaj jótékony hatásait.

Mely tápanyagoknak köszönhetőek a tökmagolaj jótékony hatásai?

A hidegen sajtolt tökmagolajban megtalálhatóak a tökmagok olyan fontos és értékes tápanyagai, mint a vitaminok (E,B1,B2,D), ásványok és nyomelemek (Cink, Szelén, Magnézium stb.), valamint antioxidáns hatású összetevők. Csak úgy, mint 100%-os, hidegen sajtolt „rokonaiban” (szőlőmagolaj, lenmagolaj), a tökmagolaj-ban is jelen vannak a gyulladáscsökkentő hatásokat nagyrészt eredményező telítetlen zsírsavak. Az olaj anitoxidáns jelentősége főleg a fitoszterineknek tulajdonítható. A tökmagokban kimutathatóak a Delta-7 fitoszterolok is, melyek a természetben ritkán előforduló vegyületek, táplálkozás-élettani szempontból pedig megtámogatják a szív -és érrendszer egészségét.

KATTINTSON TOVÁBB, és bemutatjuk Önnek a tökamgolaj összetevőit

Hallottam, hogy a tökmagolaj kimondottan hatékony urinális problémák esetén. Mit takar mindez?

Vizelettartási és- ürítési problémák, felfázás esetén a tökmagolaj bizonyítottan segíthet Önnek. Prosztatabetegségben, prosztatapanaszoktól szenvedő férfiak számára természetes gyógymódként szolgálhat a rendszeresen fogyasztott tökmagolaj. Ilyen esetekben megelőző kezelésként is hatékony lehet.
A prosztatapanaszok igazán kellemetlen érzéssel, fájdalommal járhatnak. 40-60 év között becslésekszerint a férfiak 40-50%-át, 60 év felett pedig már 70-80%-át érintheti a probléma.

Mit kell tudnom a tárolási feltételekről?

Az általunk forgalmazott, hidegen sajtolt 100-es tökmagolajat óvja a napfénytől. A sötétített üveg ellenére ne tegye ki erős napsugárzásnak, magas hőmérsékletnek. Tárolja száraz-hűvös helyen.
A felbontás után gondosan zárja vissza az üveget, és ügyeljen arra, hogy szennyeződések ne kerüljenek bele. Két adagolás között akár hűtőbe is teheti, azonban a legideálisabb a 15 Celsius fok környéki hőmérséklet lehet.

Miről ismerem fel a 100%-os tökmagolajat?

A hamisítatlan tökmagolaj nagyobb mennyiségben barnás színű, kiöntva - kisebb mennyiségben, jól láthatóan erőteljes zöld színre változik. Amennyiben ezeket a jellegzetességeket nem tapasztalja, akkor valószínű, hogy az Ön által vásárolt tökmagolajat higították. – Gyors tesztként öntsünk minimális mennyiségű olajat egyik újjunkra, és figyeljük a zöld színeződést. Az olaj sűrű állagú, markáns tökmag-illatú, melyet már a kibontás után érezni lehet. Amennyiben ez nem jellemző, ismételten fennáll a lehetősége annak, hogy higították.

Hogyan fogyasszam a megrendelt tökmagolajat?

Önmagában fogyasztva felnőtteknek jellemzően 1 evőkanál / nap, gyerekeknek 1 kiskanál / nap adagolása ajánlott. A tökmagolajat mártások, szószok, öntetek összetevőjeként is felhasználhatjuk. Salátákhoz, hidegkonyhai ételekhez öntve igazán népszerű.

IDE KATTINTVA tökmagolajos recepteket talál, melyeket otthon is könynedén elkészíthet

A tökmagolaj alkalmazása közben kell-e tartanom mellékhatásoktól?

Amennyiben Ön allergiás a tökre, netán a tökmag fogyasztását szervezete nehezen tolerálja, akkor javasoljuk, hogy egyéb 100%-os, hidegen sajtolt növényi olajok fogyasztását válassza. A természetes tökmagolaj egyéb esetekben nem okoz irritációkat sem belsőleg, a bélnyálkahártyán, sem a bőr felszínén.

Őrségi Tökmagolaj

Mannavita Tökmagolaj

Mannavita Tökmagolaj 250ml = 3.971 Ft
Tökmagolaj 3 x 250 ml = 9.971 Ft
Mannavita Mákolaj 250 ml = 2.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt TökmagolajA Mannavita Tökmagolaj 100%-os, természetes, adalékanyagmentes

Tökmagolajos Receptek

100%-os Tökmagolaj
  • Tökmagolaj dressing
  • Parasztsaláta tökmagolajjal
  • Mozzarellás paradicsomsaláta tökmagolajjal
MÉG TÖBB TÖKMAGOLAJ RECEPT

Mi van a Tökmagolajban? - Összetevők:

Linolsav25%

Palmitin-sav14%

Olajsav29%

Omega-618%

Fitoszterolok2g / 100ml

E-vitaminok500 mg / 100ml

Tovább a Tökmagolaj összes hatóanyagához
Göcseji Tökmagolaj

Fokozd a Szív egészség javítás szíved és az ereid hatékonyságát Tökmagolajjal.

Fokozd az Immunerősítő hatás immunrendszered teljesítményét Tökmagolajjal.

Fokozza Szív-és érrendszere egészségét

Tökmagolaj Kúrák

Gyerekeknek TökmagolajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 kiskanál / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek TökmagolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

1 evőkanál / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Tökmagolajat50 ÉV FELETT
50 év felett

1 evőkanál / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Tökmagolaj KÚRA

Őrizze meg Prosztatája egészségét, és előzze meg a prosztatagyulladást és a prosztata megnagyobbodását!

Támogassa prosztatája egészségét Hidegen Sajtolt Tökmagolajjal!

Tovább a prosztata védelméhez
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók